Lisa van Blackpink doet mee aan seizoen 3 van 'The White Lotus' (2024)

Let op: Spoilers voor het derde seizoen van The White Lotus.

The White Lotus moet over het beste PR-team in de branche beschikken: ondanks een aanhoudende reeks moorden in de luxe hotels van het resort boeken gasten nog steeds extra verblijven. Voordat seizoen 2 van The White Lotus zelfs maar ten einde kwam, gaf HBO groen licht voor een derde seizoen – en er is op zijn minst enige kans dat het personage van Jennifer Coolidge van achter het graf zou kunnen verschijnen.

Aan prestigieuze nominaties geen gebrek

De finale van seizoen 2 betekende het einde van Tanya McQuoid-Hunt, dankzij een verwrongen combinatie van mislukte moordpoging, hersenschudding en verdrinking, maar showrunner Mike White blijft net zo gehecht als altijd aan het karakter van Coolidge.

De bekroonde show ontving dit prijzenseizoen een hele reeks nominaties, waaronder Emmy's voor Beste dramaserie, Beste mannelijke bijrol in een dramaserie (F. Murray Abraham, Michael Imperioli, Theo James en Will Sharpe), Beste vrouwelijke bijrol in een dramaserie. Dramaseries (Jennifer Coolidge, Meghann Fahy, Sabrina Impacciatore, Audrey Plaza en Simona Tabasco), uitstekende regie voor een dramaserie en uitstekend schrijven voor een dramaserie. Bij de Creative Arts Emmy Awards ontving de show negen nominaties en won ze Outstanding Casting for a Drama Series, Outstanding Contemporary Hairstyling, Outstanding Music Composition en Outstanding Music Supervision.

Alles wat we weten over The White Lotus seizoen 3

Er is weinig dat we weten over seizoen 3, waardoor er voldoende ruimte is voor speculatie. Laten we de broodkruimels die we tot nu toe hebben op een rij zetten.

Wanneer gaat seizoen 3 van The White Lotus in première?

De productie voor seizoen 3 werd uitgesteld vanwege de stakingen van schrijvers en acteurs in 2023. Het seizoen 'zou waarschijnlijk in 2024 zijn uitgebracht', zei voorzitter en CEO Casey Bloys tijdens een HBO-presentatie op 2 november, maar gezien de pauze gaat het nu '2025 in.' De streamingdienst bevestigde een maand later inderdaad in een sizzle-reel dat seizoen 3 van The White Lotus in 2025 in première gaat.

Niet lang nadat de staking van de acteurs op 9 november 2023 was opgeheven, bracht het team een ​​lijst met nieuwe personages uit en begon te casten voor het nieuwe seizoen. Max maakte op 13 februari op sociale media bekend dat het filmen officieel was begonnen.

Ter vergelijking: seizoen 1 debuteerde in juli 2021 en seizoen 2 arriveerde in oktober 2022.

Waar zal het derde seizoen van The White Lotus plaatsvinden?

HBO bevestigde begin januari dat seizoen 3 van The White Lotus in Thailand zal worden opgenomen. Gasten verblijven in verschillende luxe hotels door het hele land. HBO werd niet al te specifiek over waar ze gaan filmen, maar ze noemden wel niet-gespecificeerde locaties in Bangkok, phu*ket en Koh Samui.

Volgens Bloomberg: 'Een directeur die persoonlijk bij de deal betrokken was, zegt dat de cast van seizoen 3 – inclusief Parker Posey, Carrie Coon en Jason Isaacs – vanaf februari ongeveer drie maanden zal doorbrengen met fotograferen in het Four Seasons Resort Koh Samui. Eén verhaallijn toont enkele castleden die tempels in phu*ket bezoeken, waar ze in een ander hotel zullen verblijven, zegt dezelfde persoon. Volgens andere bronnen zal dat hotel Anantara Mai Khao Villas phu*ket zijn.'

Voordat HBO het nieuws bevestigde, gingen er volgens verschillende bronnen geruchten dat seizoen 3 zich afspeelde in Thailand.

Aanvankelijk leek het erop dat de show Tokio als volgende plek zou beschouwen. (Johnny Knoxville onthulde bijna de filmlocatie van seizoen 3 in februari. Hij vertelde Vulture in een interview gepubliceerd op 16 februari: 'Mike White is een zeer goede vriend van mij. Hij en ik waren samen in Tokio geweest. Ik denk dat dat de volgende is. … oh, ik geef niets weg.') Nu White van plan is om het komende seizoen de 'oosterse religie en spiritualiteit' te verkennen, was filmen in Tokio zinvol, maar nu wordt Thailand als de definitieve locatie genoemd.

Waar gaat seizoen 3 van The White Lotus over?

Het derde seizoen zal een nieuwe groep gasten volgen, net zoals de cast van seizoen 1 het stokje voor seizoen 2 heeft doorgegeven. In een interview na de finale op HBO plaagde Mike White dat het derde seizoen zich zal concentreren op, nou ja, de dood.

'Het eerste seizoen legde de nadruk op geld, en het tweede seizoen gaat over seks, en ik denk dat het derde seizoen een satirische en grappige kijk zou zijn op de dood en oosterse religie en spiritualiteit. En het voelt alsof het een rijk tapijt zou kunnen zijn om nog een ronde White Lotus te doen', zei hij.

Francesca Orsi, executive vice-president van HBO-Programming en hoofd van HBO-dramaseries en films, gaf geen specifieke details over de mogelijke verhaallijn toen ze groen licht voor seizoen 3 aankondigde, maar ze leek wel enthousiast over de visie van White.

'Pas in seizoen 2 bleef hij nieuwe hoogten bereiken, wat het ultieme bewijs is van Mike’s rauwe, ongeëvenaarde visie', zei Orsi eerder. 'Zijn moed om de onbekende wateren van de menselijke psyche te verkennen, gecombineerd met zijn kenmerkende oneerbiedige humor en opgewekte regiestijl, doen ons allemaal dromen van meer vakantiedagen in het resort waar we zo dol op zijn.'

White vertelde begin november 2023 aan Entertainment Weekly dat seizoen 3 'een supergrote White Lotus' zal worden en dat hij 'serieus bezig is met het afwerken van scripts.' Hij voegde eraan toe: 'Het wordt langer, groter en gekker. Ik weet niet wat mensen ervan zullen denken, maar ik ben super enthousiast, dus in ieder geval voor mijn eigen barometer is dat maar goed ook....Ik ben super enthousiast over de inhoud van het seizoen.'

Op 31 januari 2024 vroeg ET nieuw castlid Parker Posey of ze updates had over seizoen 3 van The White Lotus.

'Ik kan je niets vertellen. Ik heb een NDA getekend. Ik kan niets zeggen', antwoordde ze. 'Het zal zes maanden duren in Thailand. Het is het derde [seizoen], dus dan komen alle sappen op gang, denk ik. Ik moet het lezen. Ik hou ervan. Ik ben echt opgewonden.'

De cast van The White Lotus seizoen 3

De cast van seizoen 2 was totaal anders dan die van seizoen 1, met één opmerkelijke uitzondering: de onvergelijkbare Coolidge. Gezien White’s gehechtheid aan Tanya – en zijn persoonlijke bewondering voor de actrice die haar speelde – leek het mogelijk dat de showrunner haar terug zou halen voor nog een ronde.

Maar dat lijkt niet langer het geval te zijn, gezien de manier waarop de finale van seizoen 2 eindigde. 'Jennifer is mijn vriendin en iedereen hield van haar in het eerste seizoen, en ik dacht: "Ik kan niet naar Italië gaan zonder Jennifer"', vertelde White eerder aan Deadline. 'En misschien is dat nog steeds zo. Misschien kun je ook niet naar Japan gaan zonder Jennifer. Er zijn tot nu toe zoveel leuke acteurs waarmee we hebben samengewerkt, dus het is gewoon een beetje: wie is er beschikbaar?'

Het is natuurlijk altijd mogelijk dat White deze plaag als afleidingsmanoeuvre liet vallen, om het publiek van de geur van Tanya's dood in de finale af te brengen. Toch is het net zo waarschijnlijk dat hij oprecht is, en dat Tanya volgend seizoen zou kunnen verschijnen – misschien in flashbacks.

Nog een mogelijk bekend gezicht? Connie Britton uit seizoen 1. In juli vertelde ze aan Deadline: '[White] wilde dat ik in het tweede seizoen zou spelen, en er was een idee dat ik leuk vond voor het personage. Het is onze bedoeling om dit in het derde seizoen te doen. Een stukje casting werkte niet in het tweede seizoen en we hopen dat in het derde seizoen te doen. Ik zou heel graag een spin-off zien van elk personage in die serie.'

Andere vroege rapporten lieten doorschemeren dat actrice Natasha Rothwell zou terugkeren als Belinda, de spa-manager die bevriend raakte met Tanya in seizoen 1 (en bedroog). Variety bracht het nieuws naar buiten en citeerde meerdere bronnen met kennis van de productie, en het is sindsdien bevestigd. Er is op dit moment niet veel anders bekend over haar verhaallijn.

Lisa van Blackpink doet mee aan seizoen 3 van 'The White Lotus' (2)

Natasha Rothwell als Belinda en Jennifer Coolidge als Tanya in The White Lotus seizoen 1.

Naast Belinda heeft het team aldus Deadline verschillende nieuwe personages gecast voor seizoen 3. Onder hen bevinden zich Parker Posey, Carrie Coon, Leslie Bibb, Charlotte Le Bon, Dom Hetrakul, Jason Isaacs, Michelle Monaghan, Tayme Thapthimthong, Julian Kostov, Christian Friedel, Morgana O'Reilly, Lek Patravadi en Shalini Peiris.

Vanaf 16 januari onthulde Variety vijf nieuwe castleden: Patrick Schwarzenegger, Aimee Lou Wood, Walton Goggins, Sarah Catherine Hook en Sam Nivola zijn allemaal toegevoegd aan seizoen 3.

Er zijn niet veel herhalingen van seizoen tot seizoen, maar Fahy's Daphne Sullivan zou mogelijk kunnen verschijnen... uiteindelijk. Toen Deadline in de Sundance-studio vroeg naar wat haar personage van plan is, zei Fahy: 'Ze blijft doen wat ze doet.'

Ze vertelde ook dat bedenker Mike White een idee had voor een toekomstige aflevering waarin de Sullivans, inclusief haar man Cameron (Theo James) en de Pattons, het pasgetrouwde stel uit seizoen één, gespeeld door Alexandra Daddario en Jake Lacy, allemaal samen vastzitten op een boot.

Fahy zei: 'Hij (White) zei ooit dat hij graag een aflevering wilde doen met Theo, mij en het stel uit het eerste seizoen - Alex en Jake; wij met zijn vieren op een boot. Slechts één aflevering daarvan.'

Op woensdag 12 februari werd bekend dat Lisa van Blackpink zich bij de cast zou voegen voor seizoen 3. Details over haar rol worden geheim gehouden. Dit is Lisa’s eerste acteerrol.

Wat heeft Mike White nog meer onthuld over toekomstige seizoenen van The White Lotus?

Voorlopig is de drukke showrunner gefocust gebleven op de voorbereiding op seizoen 3, maar hij plaagde dat het publiek één ding van The White Lotus kan verwachten, ongeacht het seizoen: moord. In een interview met NPR zei hij dat het mysterie van wie er sterft week na week veel belangstelling voor de show heeft gewekt, dus hij is van plan dezelfde formule te gebruiken voor toekomstige hoofdstukken.

'Het is duidelijk iets dat de interesse in de show drijft. Mensen zullen aan het einde beslissen of het bevredigend is of dat het alleen maar apparaatachtig aanvoelt, maar op dit moment ben ik enthousiast over de finale', zegt White. 'Als iemand die in de marges heeft gewerkt, is het best leuk om kijkers te hebben.'

Waar kun je The White Lotus kijken?

De eerste twee seizoenen van het populaire The White Lotus zijn te zien bij HBO Max. En zodra het derde seizoen van The White Lotus uitkomt kunnen we deze ook bij de streamingdienst gaan zien. Wij kunnen niet wachten!

Lisa van Blackpink doet mee aan seizoen 3 van 'The White Lotus' (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Roderick King

Last Updated:

Views: 5625

Rating: 4 / 5 (71 voted)

Reviews: 86% of readers found this page helpful

Author information

Name: Roderick King

Birthday: 1997-10-09

Address: 3782 Madge Knoll, East Dudley, MA 63913

Phone: +2521695290067

Job: Customer Sales Coordinator

Hobby: Gunsmithing, Embroidery, Parkour, Kitesurfing, Rock climbing, Sand art, Beekeeping

Introduction: My name is Roderick King, I am a cute, splendid, excited, perfect, gentle, funny, vivacious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.