Hete yoga: Hoe je het moet doen, feiten, voordelen en waarschuwingen (2024)

Hot yoga is een populaire yogastijl die in een verwarmde ruimte beoefend wordt. Door de warmte kun je verder strekken en dieper in de houdingen komen, wat een intensere training oplevert. Deze vorm van yoga is in India ontstaan en is de laatste jaren steeds populairder geworden in de Westerse wereld.

Het komt voort uit Bikram yoga, een yogabeoefening die in een verwarmde ruimte gedaan wordt. Maar de twee methoden moeten gescheiden gehouden worden, want een hot yogastudio kan een breed scala aan lessen aanbieden.

Er zijn veel voordelen aan het beoefenen van hot yoga, waaronder grotere flexibiliteit, betere bloedsomloop, en sterkere spieren. Dit artikel behandelt alles wat je moet weten over hot yoga.

Zoals bij elke nieuwe oefening, raadpleeg je arts als je gezondheidsproblemen hebt.

WAT IS EEN HOT YOGA LES?

Hete yoga: Hoe je het moet doen, feiten, voordelen en waarschuwingen (1)

Het is een praktijk die ongeveer 20 jaar geleden in het Westen populair werd. Het lijkt op de traditionele Hatha yoga, maar dan waarbij hot yogalessen in een verwarmde ruimte gegeven worden. Bikram yoga was een van de eerste hot yoga merken, maar nu kun je in vele delen van de wereld lessen vinden.

Voor je begint, heb je een kamer nodig die op redelijk hoge temperatuur verwarmd is, van 95-100 graden Fahrenheit, met een luchtvochtigheid van 40%. De verwarmde omgeving maakt je spieren losser en ontspannender, zodat je dieper in de houdingen kunt wegzakken. Deelnemen aan een hot yoga les is een uitstekende workout voor je geest en lichaam! Er zijn veel voordelen aan het doen van deze yogastijl, waaronder grotere soepelheid, betere bloedsomloop, en sterkere spieren.

Je moet een paar dingen weten voor je eerste les als je nieuw bent in hot yoga. Allereerst is het belangrijk om goed te hydrateren voor en na je practice. Drink gedurende de dag veel water, en neem een waterfles mee naar de les. Het is ook essentieel om lichte, ademende kleding te dragen die niet te zweterig wordt tijdens het uitvoeren van de verschillende houdingen. Je zult veel bewegen en emmers zweten, dus kleed je daar best op! Vergeet ten slotte niet een handdoek mee te nemen. Je zult hem nodig hebben om het zweet tijdens je oefening weg te vegen.

WAT ZIJN DE VOORDELEN VAN HOT YOGA LESSEN?

Er zijn veel voordelen van het beoefenen van hot yoga voor de kwaliteit van het leven. We zullen dieper ingaan op enkele van deze voortreffelijke voordelen.

GROTERE FLEXIBILITEIT

De warmte in de kamer is een effectieve manier om je spieren los te maken, waardoor je gemakkelijker dieper in de houdingen kunt wegzakken. Na verloop van tijd leidt dit tot grotere soepelheid.

STERKERE SPIEREN

Hot yoga is een uitstekende training voor je hele lichaam. De houdingen en de warmte werken samen om je spieren te verstevigen en te versterken.

VERBETERDE BLOEDSOMLOOP EN CARDIOVASCULAIRE GEZONDHEID

De warmte in de kamer helpt om je hartslag omhoog te krijgen en de bloedsomloop te verbeteren - uitstekend voor je cardiovasculaire gezondheid!

VERBETERDE CONCENTRATIE

De warmte en de houdingen werken samen om je te helpen concentreren en concentreren - een geweldige manier om te ontstressen na een lange dag.

VERMINDER STRESS EN SPANNING

De warmte en de houdingen werken samen om je te helpen ontspannen en stress en spanning in je lichaam te verminderen.

Er zijn nog veel meer voordelen van hot yoga, maar dit zijn enkele van de meest populaire! Hete yoga is een uitstekende optie als je een training zoekt om zowel geest als lichaam te verbeteren. Als ontspanning is wat je zoekt, probeer het dan eens.

ONTGIFTING EN IMMUUNSYSTEEM

Twee belangrijke voordelen van het beoefenen van hot yoga zijn ontgifting en een versterkt immuunsysteem. Zoals we allemaal weten is een stevig en functionerend immuunsysteem de sleutel tot een goede gezondheid en welzijn. Een opeenhoping van gifstoffen in het lichaam kan tot verschillende gezondheidsproblemen leiden, waaronder vermoeidheid, hoofdpijn, en huidproblemen. Hete yoga helpt het lichaam te ontgiften door je te laten zweten. Zweten is een geweldige manier om gifstoffen in het lichaam kwijt te raken. Bovendien kan hete yoga helpen de bloedsomloop te verbeteren en de lenigheid te vergroten, die beide belangrijk zijn voor een gezond immuunsysteem. Probeer vandaag nog hete yoga en zie de voordelen voor jezelf!

EEN VEILIGE PRAKTIJK, HOUD ER REKENING MEE.

Ook al heeft hot yoga veel voordelen, toch is het belangrijk om veilig te oefenen. Als je jezelf in goede gezondheid acht, is de praktijk over het algemeen veilig. Elke oefening, ook deze, is niet zonder risico's en gevaren, die je moet kennen voor je eraan deelneemt.

HOT YOGA VEILIGHEIDSZORGEN

Zoals gezegd, zorg ervoor dat je tijdens de hele sessie gehydrateerd blijft. Ben je een beginner die nog nooit eerder aan een les heeft meegedaan en onzeker is of het wel geschikt voor je is? Overleg dan altijd met een medisch deskundige voor je dit uitprobeert. Vooral zwangere vrouwen moeten zich aan deze waarschuwing houden.

Voor je de les ingaat, zorg je dat je je uitrusting bij je hebt, zoals je yogamat, handdoek, en waterfles. Beginners moeten oppassen voor de volgende risico's

Hete yoga: Hoe je het moet doen, feiten, voordelen en waarschuwingen (2)

  • Uitdroging: Genoeg water drinken is van cruciaal belang. Zowel voor, tijdens, als na elke sessie moet water geconsumeerd worden. Elektrolyten supplementen zijn ook zeer aan te bevelen om de mineraalspiegels in het lichaam te herstellen. Je moet het juiste evenwicht kunnen vinden tussen consumptie en de behoeften van je lichaam om zowel gehydrateerd te blijven als de vruchten van deze praktijk te plukken.

  • Veel medische aandoeningen kunnen veel mensen ervan weerhouden aan deze praktijk deel te nemen. We kunnen niet genoeg benadrukken hoe belangrijk het is dat je vooraf je arts raadpleegt. Het laatste wat je zou willen is dat je in een van de studio's een aanval krijgt zonder de nodige steun om je heen en andere leden die niet op de hoogte zijn van je medische achtergrond. Mensen met deze aandoeningen kunnen hot yoga beter vermijden: mensen die vatbaar zijn voor flauwvallen, een hartziekte hebben, diabetes, of een lage bloedsuiker.

  • Als je je op enig moment tijdens de sessie duizelig, licht in je hoofd of misselijk voelt, ga dan naar buiten, zoek een koelere plek, leg een handdoek over je hoofd, en drink veel vocht.

CONCLUSIE

Zo, daar heb je het. Een hot yoga samenvatting die de basisprincipes behandelt. Hopelijk heeft dit geholpen om eventuele verwarring uit de weg te ruimen en voel je je zekerder over het proberen van een les. Onthoud dat het niet gemakkelijk zal zijn, alleen omdat de ruimte verwarmd is. Maar de voordelen zijn het zeker waard! Dus ga je gang en probeer het eens.

Als je dit yoga artikel leuk vond, kijk dan ook eens naar de andere informatieve yoga artikelen in onze bronnen sectie.

ANAHANA YOGA BRONNEN

YOGA WIKIS

Yoga Wiki

Pranayama Yoga

Hatha Yoga

Restorative Yoga

Zachte yoga

Yin Yoga

Ashtanga yoga

Vinyasa Yoga

Zenuw Flossen

Yoga voor hardlopers

Stoel Yoga

Hete yoga

Bikram Yoga

YOGA BLOGS

Hoe maak je je yogamat schoon

Wat is geitenyoga?

REFERENTIES

Cardiovascular, cellular, and neural adaptations to hot yoga versus normal-temperature yoga Bourbeau KC, Moriarty TA, Bellovary BN, Bellissimo GF, Ducharme JB, Haeny TJ, Zuhl MN - Int J Yoga

The Effects of Bikram Yoga on Health: Critical Review and Clinical Trial Recommendations - PMC

Impact of Hot Yoga on Arterial Stiffness and Quality of Life in Overweight/Obese Adults in

Mayo Clinic Q and A: Hot yoga for weight loss and overall health

The heat of hot yoga can be very good — but also risky for some people - The Washington Post

Yoga

Hete yoga: Hoe je het moet doen, feiten, voordelen en waarschuwingen (3)

By: Anahana

The Anahana team of researchers, writers, topic experts, and computer scientists come together worldwide to create educational and practical wellbeing articles, courses, and technology. Experienced professionals in mental and physical health, meditation, yoga, pilates, and many other fields collaborate to make complex topics easy to understand.

Hete yoga: Hoe je het moet doen, feiten, voordelen en waarschuwingen (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Mr. See Jast

Last Updated:

Views: 6564

Rating: 4.4 / 5 (75 voted)

Reviews: 82% of readers found this page helpful

Author information

Name: Mr. See Jast

Birthday: 1999-07-30

Address: 8409 Megan Mountain, New Mathew, MT 44997-8193

Phone: +5023589614038

Job: Chief Executive

Hobby: Leather crafting, Flag Football, Candle making, Flying, Poi, Gunsmithing, Swimming

Introduction: My name is Mr. See Jast, I am a open, jolly, gorgeous, courageous, inexpensive, friendly, homely person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.